Toborzó

 

Mérkőzések

-

  
2019 Divízió I. Rájátszás
elődöntő
Heroes - Gorillaz : 21-7
Jelenleg nincs megjeleníthető eredmény.
2019 Divízió I. Alapszakasz
# Team W L P
1 Heroes 6 0 190-92
2 Gorillaz 3 3 158-128
3 Sparks 3 3 71-123
4 Wolves 2 1 5 71-143
5 Eagles 0 6 33-215
1 Crushers 6 0 304-59
2 Tigers 4 2 134-116
3 Cowbells 2 3 2 89-85
4 Titans 2 4 109-157
5 Gladiators 1 4 74-115
Korábbi bajnoki eredmények
Hazai Vendég
Heroes - Gorillaz : 21-7
Gorillaz - Crushers : 7-45 »»
Heroes - Gorillaz : 31-14 »»
Gorillaz - Tigers : 27-30 »»
Eagles - Gorillaz : 19-41 »»
Gorillaz - Sparks : 35-0 »»
Wolves 2 - Gorillaz : 3-34 »»
Gorillaz - Steelers : 10-24
Tigers - Gorillaz : 28-7
Gorillaz - Cowbells : 6-42
Eagles - Gorillaz : 14-13 »»
Gorillaz - Enthroners : 24-30 »»
Wolves - Gorillaz : 20-0 »»
Gorillaz - Sharks : 0-3 »»
Gorillaz - Cowbells : 17-20 »»
Edző és egyéb mérkőzések
edzőmeccs
Guardians - Gorillaz : 7-19 »»
Gorillaz - Cowbells : 42-13 »»
Gorillaz - Goldenfox : 26-0 »»
Gorillaz - Fighters : 29-7 »»
Goldenfox - Gorillaz : 7-12 »»
Wolverines - Gorillaz : 18-26 »»
Bulldogs - Gorillaz : 21-18 »»

Örökmérleg:
54 győzelem 25 vereség

Edzés

Bármelyik edzésen szeretettel várunk, de kérünk érdeklődj az első alkalom előtt a pontos helyszínről és időpontról, mert változhat! Írj facebook oldalunknak, vagy a dunaujvaros.gorillaz@gmail.com címre!

Ifjúsági-Újonc, RADAR futócsarnok (Sport utca)

Hétfő 16:30-18:00

Péntek 16:30-18:00

Felnőtt, Műfüves pálya a RADAR-ban

Péntek 18:30-20:30

Szavazás

(Max. válasz)

Ez a szavazás már lejárt

2019. december 22. (vasárnap) 09:22

Év végi összegzés és jövő évi tervek

Csapatunk vezetőedzőjét, elnökét, Bachrathy Kornélt kérdeztük az idei évről és az előttünk álló szezonról.

 - A 2017-es és 2018-as HFL szezon után újra a Divízió I-ben szerepelt a Gorillaz. Mi volt ennek az oka?

Több oka volt annak, hogy visszaléptünk egy osztályt. A legkevésbé volt szempont az, hogy nem voltunk ott túl sikeresek. Visszagondolva mindenképp megérte megpróbálni, de közben meg is tapasztaltuk, hogy túl kevés erős saját játékossal és pénzzel nem lehet ott eredményesen szerepelni. Minőségi importok nélkül nem tudtunk labdába rúgni és a magyar játékosok is "elfogytak" a végére, ezért muszáj volt vissza lépni egyet. 


- Hogy értékeled a 2019-es szezont?

A fehérvári amerikai futball fejlődésével képtelenség tartani a lépést, fontos játékosokat elszívtak tőlünk is, teljesen átalakult a keretünk. Látva azt, hogy sok új játékosunk van és nincs pénzünk importokra, a rájátszásba kerülés volt a célunk. Egy 3:3-as alapszakasz után ezt sikerült is elérni, így azt gondolom kihoztuk a csapatból ami benne volt. Nem esett meg velünk az a "szégyen", hogy lemaradjunk a Divízió I. playoffról, nyolcadszor voltunk ott zsinórban. Továbbra is meghatározó csapat maradtunk a másodosztályban, tudtuk folytatni ezt az egyedülálló sorozatot minden nehézség ellenére. Csak olyan csapatoktól kaptunk ki akiknél játszottak külföldiek is. Mivel a végére megcsappant a kezdetekben ígéretes létszámunk, idén nem volt reális a döntő elérése. Nem voltunk tőle túl messze, de nem is mi voltunk esélyesek az elődöntőben. 24 játékossal ugyan helyt álltunk, keményen küzdöttek a srácok, de ebben a keretben nem volt sokkal több.


- Milyen tapasztalatokat lehet levonni az idényből?

Nálunk is az a helyzet, mint a magyar csapatok többségénél, egyre kevesebb a kiemelkedő fizikumú játékos. Ilyen szempontból az idei volt a leggyengébb Gorillaz ami valaha pályán volt. Átfordult az a trend, hogy mindig kimondottan erős falakkal dolgozhattunk, a tavalyi kezdő támadófalból például egyetlen játékos sem maradt a keretben és a védőfalból is alig maradt valaki. Természetesen voltak jó teljesítmények a falban, főleg támadó oldalon, de már a skill posztokon vagyunk erősebbek, erre kell elsősorban támaszkodnunk, ehhez kell jó koncepciót találni. Szerencsére még így is bőven vannak kiemelkedő tehetségek nálunk, de az utánuk következő játékosok lemaradása túl nagy volt hozzájuk képest és ez nem tette lehetővé a kiegyensúlyozott szereplést. Az kell legyen a cél, hogy befoltozzuk azokat a "lyukakat", amiket idén megtaláltak az ellenfelek nálunk és egységesebb szintet érjen el a keretünk.

- Hogyan zajlott az őszi felkészülés?

A hangulatra továbbra sem lehet panasz, ebben úgy tűnik továbbra is verhetetlenek vagyunk! Szerencsére ismét sok új játékos bukkant fel, a homokmégyi vérfrissítés is nagyon jót tesz nekünk, egyre többen érkeznek onnan is az edzésekre. Mivel a szekszárdiak nem tudtak önállóan elindulni, onnan is fontos erősítés érkezik jövőre is. Meglepően tehetséges újoncokkal is dolgozhatunk, meglátjuk lesz-e bennük elég akarat és kitartás, hogy igazán jó játékosokká váljanak. Ezen felül elvileg több visszatérőnk is lesz 2020-ra, akik rutinjukkal rengeteget tehetnek hozzá a csapat teljesítményéhez, főleg a védelemben. Új koncepcióval készülünk támadó- és védőoldalon is, amin sokat kell még dolgozni, de az eddigi tapasztalatok alapján azt gondolom a megfelelő úton vagyunk. A Guardians elleni scrimmage jó tapasztalat volt, új irányítóval, sok hiányzóval is egészen jól játszottunk, domináltunk támadó oldalon és a védőknél is sok pozitív dolgot láttunk.


- Mi a helyzet a Gorillaz hátterével?

A legfontosabb, hogy az egyesület hátterét ezután is biztosítani tudjuk. Továbbra is csapatunk mellett áll névadó támogatóként a DAK Acélszerkezeti Kft. Az ő segítségük nélkül nem tudnánk működni, igazán hálásak vagyunk nekik! Reméljük az önkormányzati támogatás segítségével továbbra is megmarad remek edzőpályánk és bízunk abban, hogy vissza költözhetnek mérkőzéseink az immár felújított Dunaújvárosi Stadionba. Idén a radari műfüvesen játszottunk, ahol ugyan szurkolt nekünk a kemény mag, de azért nem nevezhetjük közönségcsalogatónak a helyszínt. Az egyeztetések még hátra vannak, reméljük a legjobbakat.


Az bizonyos, hogy jövőre sem kell csapatunknál a felnőtt játékosoknak tagdíjat fizetniük, ami még mindig nagyon ritka a sportágban és felszerelést is tudunk biztosítani a kezdőknek. Ezzel is szeretnénk arra ösztökélni minden régi- és új játékost, hogy a dunaújvárosi amerikai focit válassza.

- Mit vársz a csapattól, mivel készültök 2020-ra?

Tavasszal fontos lesz minél több edzőmeccsen részt vennünk, ha összeáll a keret, a fontos játékosok végig tudják játszani a szezont, elérhetjük a döntőt. De ehhez az is kell, hogy a játékosok komolyabban vegyék az egyéni felkészülést, az erősítő edzéseket, anélkül tényleg csak hobbi az amerikai foci, nem lehet komolyabb teljesítményt elvárni senkitől. Nagy segítség lehet ebben, hogy Tóth János "TJ", korábbi kiemelkedő elkapójátékosunk erőnléti edzőként csatlakozott a stábhoz és heti plusz egy edzésen csak ezzel fogunk tudni foglalkozni.

Összességében bizakodó vagyok. Ugyan import játékosunk jövőre sem lesz, de talán nem is lesz rá szükség, hogy szintet lépjünk. A Divízió I. mezőnye változatlan, így ismét ott lesz a Crushers, aki idén elsöpört mindenkit és jövőre sem várható, hogy gyengébbek lesznek. Nem is velük kell elsősorban foglalkoznunk, hanem a többiek ellen kell magabiztosabb játékot nyújtanunk. Ha az sikerült, utána lehet merészebbet álmodni és bajnoki címben gondolkodni.

Nagyon örültem Madarász Attila válogatottba kerülésének, bízom abban hogy még 2-3 játékos bekerülhet tőlünk a bő keretbe. Ezek az egyéni sikerek is fontos részei számomra a jövő évi terveknek.


- Köszönjük az interjút, minden Dunaújváros Gorillaz szurkolónak, játékosnak és edzőnek Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

Fotók: duol.hu

Csapatunk támogatói
Média támogatóink
Partnereink
Legfrissebb galériák

2013. július 21.

2013. ezüst (1 kép)

Ezüstérem

2012. július 15.

Kupa (2 kép)

További galériák »»

Legfrissebb videók